Loading...

STROJMETAL: STRATEGICKÉ INVESTICE PODPORUJÍ RŮST

13.10.2017

Společnost Strojmetal Aluminium Forging připravuje vlastní výchovu vzdělaných techniků včetně řemeslníků. Co dalšího ještě v dohledné době chystá, nám prozradil její generální ředitel Miroslav Jelínek.

Jak se společnosti Strojmetal Aluminium Forging na tuzemském trhu daří?

Na tuzemský trh dodáváme pouze 1,5 % naší výroby, 98,5 % je vývoz do celého světa. Na tuzemském trhu nemáme žádnou konkurenci a výrobu jsme přenechali ostatním firmám, které zpracovávají neželezné kovy.

Historie Vaší společnosti je opravdu bohatá. Jak se za posledních 20 let změnil byznys ve Vaší branži?

Protože jsme výrobci bezpečnostních automobilových podvozkových dílů ze speciálních hliníkových slitin používaných pro osobní automobily vyšších tříd, a protože vyrábíme se 100% kvalitou, obchod se v naší společnosti za posledních 20 let zvýšil z 300 milionů korun obratu roku 1997 na současných 2,5 miliardy korun v roce 2017. Tyto obrovské nárůsty jsou především výsledkem každoročního strategického investování.

Jaké máte plány v horizontu příštích cca 5 let?

Strojmetal odkoupil 4 hektary nových pozemků nad současným Strojmetalem. Rozšiřujeme obrábění našich výrobků, tím zvyšujeme přidanou hodnotu a připravujeme rozšíření kapacit pro výrobu dalších tvářených podvozkových hliníkových dílů. Také připravujeme vlastní výchovu vzdělaných techniků včetně řemeslníků, a to zřízením učňovského střediska pro duální vzdělávání.

Řada firem dnes jako velký problém vidí nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců. Řešíte tento problém i u Vás? Jak s ním bojujete?

Pro období let 2017 - 2018 v naší společnosti platí, že musíme pracovat co nejrychleji, se 100% kvalitou, za minimální náklady, ale s maximální možnou mzdou. Průměrný hrubý výdělek za rok 2017 přesáhne 40 tisíc korun měsíčně, takže v současné době nemáme problém s pracovní silou. Jak jsem již zmínil, připravujeme projekt duálního vzdělávání.

Vaše firma uspěla v projektu Ocenění českých lídrů. Co to pro Vás znamená?

Je to ocenění práce všech našich zaměstnanců, protože jsme ve firmě všichni na jedné lodi. Bez zkušených, kvalitních pracovníků, které máme k dispozici, by byla fabrika pouze hromadou železa.  

OCENĚNÍ ČESKÝCH EXPORTÉRŮ

Ocenění Českých exportérů stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Partneři

Logo - AC-T servis
Logo - ARTEX informační systémy
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - ECOAR s.r.o.
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - Intedat
Logo - JŠK ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ
Logo - Microsoft
Logo - PROFIMA EFFECTIVE, s.r.o.
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - ČSOB
Logo - TROX TECH-TRADE
Logo - Zásilkovna

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - IDC - FOOD
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS
Logo - BERGL DIAMONDS

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - BUSINESSINFO.CZ
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - DENÍK
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - PROSPERITA
Logo - TRADE NEWS
Logo - Transport-logistika.cz - online deník o dopravě a logistice