Loading...

Podnikám hlavně srdcem

18.12.2020

#restartpodnikani Galerie pohádkových světů z marcipánu a čokolády

„Podnikám hlavně srdcem. Moje touha a zvídavost stále něco tvořit a zkoušet mě dovedla k mému podnikání,“ říká optimistická a odvážná majitelka Petra Kovandová. Jak zvládá její Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře otřesy způsobené korona krizí?

Co podnítilo vznik vašeho Muzea čokolády a marcipánu v Táboře a kdy to bylo?
Muzeum jsme otevřeli před sedmi lety, ale předtím jsme jej pět let chystali. A co tomu předcházelo? Vlastně jen moje čistá zvědavost. V naší firmě Babeta – zaměřené na „vymazlené“ pečení – pracujeme s marcipánem a s čokoládou jako se surovinou pro domácí použití a když jsem viděla, co všechno z těchto surovin lze vyrobit, vytvarovat, tak jsem se o to chtěla podělit. Ukázat to světu a otevřít si takovou malou galerii pohádkových světů vyrobených z marcipánu a čokolády. Naše muzeum v Táboře má tisíc čtverečních metrů, takže máme prostor mapovat historii, novodobá témata i tvorbu jako takovou. Jsme plní exponátů a v hlavě máme inspiraci na naplnění dalšího!

Je korona krize za tu dobu tou nejnáročnější zkouškou?
Co se týče podnikání, tak je to asi pro mě osobně ta nejnáročnějších doba, protože je v mnohých věcech úplně nová. Nikdy by mě nenapadlo, že mi někdo může nařídit, zda smím mít otevřeno či ne. Jsem ale věčný optimista a pevně doufám, že to letošní zimou skončí.

Museli jste kvůli krizi měnit strategii fungování či jste museli zcela ukončit provoz, propustit všechny zaměstnance a nyní vyčkáváte?
Ze stálých kmenových zaměstnanců jsme nepropustili vůbec nikoho. Ale pro udržení jejich pracovních míst v době, kdy máme provozy úplně zavřené, používáme dotační státní peníze. Strategii jsme nějak v zásadě měnit ani nemohli, i když je pravdou, že jsme rozšířili své aktivity o e-shop a více ho podpořili na sociálních sítích. Tvorba e-shopu byla mou prací i zábavou ve dnech, kdy jsou provozy omezené a uzavřené. Jinak jsme se o naše uzavřené provozy snažili posunout po technické stránce – malovali jsme, upravovali expozice, uklízeli.

…  Celý rozhovor si můžete přečíst ZDE

 

Výborné čokolády, bonboniéry či originální kytice z čokoládových pralinek Bon Bon

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH EXPORTÉRŮ

Ocenění Českých exportérů stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Partneři

Logo - AC-T servis
Logo - ARTEX informační systémy
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - ECOAR s.r.o.
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - Intedat
Logo - JŠK ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ
Logo - Microsoft
Logo - PROFIMA EFFECTIVE, s.r.o.
Logo - RESPECT Group – pojišťovací makléř pro firmy a podnikatele
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - ČSOB
Logo - TROX TECH-TRADE
Logo - Zásilkovna

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - IDC - FOOD
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS
Logo - BERGL DIAMONDS

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - BUSINESSINFO.CZ
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - DENÍK
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - PROSPERITA
Logo - TRADE NEWS
Logo - Transport-logistika.cz - online deník o dopravě a logistice