Loading...

Důležité je být dobrým člověkem, i když se nikdo nedívá

25.03.2021

Příběh Romany Ljubasové, zdravotní sestřičky, která se stala úspěšnou podnikatelkou a majitelkou nadnárodní firmy inspiruje mnoho lidí co by rádi stejně jako ona zhmotnili své sny. Romanin pozitivní náboj a filantropický přesah je skvělým příkladem, jak vracet do společnosti dobrou energii.

Vaše podnikání je založeno na péči o zdraví a sama jste ve zdravotnictví dříve pracovala. Co bylo ale tím prvním impulzem, který vás dovedl k vývoji a výrobě produktů na bázi kolagenu?
Impulzů bylo několik. Nikdy není jeden. Jeden je vždy ten který, ale spustí reakci. Četla jsem o úspěšných projektech, které začínaly “ z garáže“. Inspirovala mě jména jako Steve Jobs, Bio Vendor, Nikola Tesla, Sean Connery, ale například i příběh značky RedBull.
Jsem snílek. Nejdříve jsem si vysnila produkt, představila jsem si spokojené lidi s mým produktem po celé modro zlaté zeměkouli. A zrovna kolagen je základní stavební prvek v těle, tak jsem si základ snu postavila z kolagenu. V tu dobu se již kolagen v Asii dával snad i do žvýkaček. Zajímalo mě proč? Trávila jsem v Asii hodně času. Dnes kolagen vyrábíme.

Co je pro vás při vývoji nových produktů zásadní a v čem jsou výjimečné?
Skvělá otázka. U produktu mého i cizího platí, že musí být skutečný. Tedy výjimečnou vlastností mých produktů musí být účinek, pomoc, radost a tedy opravdovost. Lišíme se tím, že vše opravdu funguje.

Z jakých zdrojů pochází suroviny k výrobě vašich produktů?
Jedná se o rybí kolagen z přísně kontrolovaných zdrojů, zejména ze severu zeměkoule. Legislativa EU je velice přísná a ryby z těchto kontrolovaných zdrojů jsou tedy opravdu v pořádku.

 

Jde o 100% přírodní mořský kolagen. Jaké vidíte benefity ve využití právě tohoto typu kolagenu?
Bio-aktivní kolagen představuje jeden z největších vynálezů světové biochemie. Jeho jedinečnost je v tom, že si zachovává i po jeho zpracování strukturu trojité spirály, tzv.  helisy, která je typická jen pro bílkoviny živých organismů. Zpracovává se tak, aby byla zachována jeho biologická hodnota tzv. studenou technologií. Touto technologií je vyextrahovaný vysoce kvalitní kolagen, který má též přívlastky ,,živý a biologicky aktivní“ Jde tedy o kolagen se zachovanou biologickou strukturou.

Vašemu produktu se daří i v dnešní složité době, kdy lidé začali více dbát o své zdraví. Dokáže kolagen mírnit i důsledky stresu a podpořit imunitu, nebo je spíše prostředkem, který nám zlepší náladu, protože po něm vypadáme a cítíme se lépe?
Bílkovina kolagen hraje klíčovou roli v tom, jak se cítíme a jak vypadáme. Kolagen má neuvěřitelnou vlastnost – umí putovat přesně tam, kde nám chybí nejvíce. Kolagen si můžeme jednoduše doplnit pravidelným užíváním. Nejlepší je doplnit kolagen tělu zevnitř a ve vysoce koncentrované formě. Kolagen je základní stavební prvek pojivových tkání, cév, vnitřních orgánů, očí, zubů, ale i vlasů, nehtů a pokožky. Příroda jej do 25-tého roku používá k dokonalému vývoji a zdraví těla. Jeho dostatek Vám zajistí krásné vlasy, mladistvou pokožku, zdravý pohybový aparát i pružné cévy. Jednoduše celkové zdraví i krásu člověka. Jeho tvorba se však v těle přirozeně snižuje již od zmiňovaných 25-ti let. Být zdravá a krásná déle než mi příroda naplánovala mi náladu jistě zvedá. Vyzkoušejte to!

Jak se vám daří v této době motivovat zaměstnance a v čem se vaše podnikání v souvislosti s pandemií změnilo?
Jsem nadšená a pracovitá, dokážu lidi nadchnout, dát jim společné ,,proč a pak všichni nadšeně pracují. Stále znám práci na mnoha pozicích ve firmě. Jsem tam s nimi a pracujeme společně. FAIR PLAY a WIN WIN je samozřejmostí. Všichni samozřejmě užívají Inca Collagen. Sdílíme mezi sebou energii spokojených zákazníků. Čteme si jejich příběhy a recenze. Mí lidé cítí, že dělají pro svět něco dobrého.

Co pro vás osobně znamená úspěch?
Úspěch se měří kvalitou života.
Jsem šťastná zdravá a to co dělám celý den, celý rok a celý život mi dává smysl a radost. Rozhodně nejsou všechny dny růžové, někdy i hodně pláču. To všechno je, ale dar, který právě mne naučil mít radost, smát se nahlas, jíst kvalitní potraviny a spát na opravdu dobré posteli. Úspěch je i udržet si toto všechno a mít si to s kým užít.

Jaké vlastnosti vám v podnikání pomáhají a co je vaším hnacím motorem?
Jsem ve znamení panny (smích)
Miluji pečovat o druhé. Miluji zvířata i děti i staré lidi. Miluji život jako takový. Umím cítit lásku a ta je klíčová. Jestliže miluji svoji práci, produkt i zákazníky, tak to je nejlepší motor.    I Henry Ford by se mnou souhlasil.

Sama svůj produkt používáte, co považujete za jeho největší benefit?
Jsem výrobcem a vlastníkem svého produktu Inca Collagen. Dlouho jsem se vyhýbala vlastní prezentaci. Musím vám ale říct, že ho ob den beru. Od začátku jej testuji na sobě.
Kolagen užívám už šest let. Nejdříve to bylo denně – ještě předtím, než jsme prodali první krabičku – a asi od prosince 2016 už jen každý druhý den. Jsem zdravá a relativně mladá. Vrcholový sport mě minul už s pubertou a genetika zatím spí. Těch pozitivních změn, které  na sobě vidím je hned několik.

1.Nehty
Dříve jsem nosila umělou francouzskou manikúru, kterou jsem hned s užíváním kolagenu experimentálně opustila. A mám už šest let vlastní, zdravé a hlavně přírodní nehty a děkuji za to.

2.Zuby
První krabička Inca Collagenu spatřila světlo světa 8.5.2015. Těsně předtím jsem si nechala kompletně opravit své “šílené zuby”. Nenarostly mi řezáky “dvojky”. Prostě mám 2 řezáky, pak “trojky” a za nimi hned “čtyřky” a tak dál. Jeden zub se mi kýval a lékař říkal, že mi neručí za to, že mi zuby opravené zůstanou v hezkém stavu. Myslím, že dokonce pronesl něco jako že “by to byl zázrak, kdyby to ta zirkonová fazeta vydržela”. A ona to vydržela. Zub se nekývá, fazeta drží jako přibitá. A dásně mi již šest let nekrvácí, jsou krásně světle růžové a je to prostě fajn.

3.Vlasy
Vlasy mi rostou jako blázen. Barvíme se s mou maminkou na blond od mých i jejích 15 let. A vždy to stačilo jednou za 4 týdny. Teď se musíme barvit už po třech. Jinak máme na hlavě srandovní jarmulku. Vlasy jsou navíc silnější. Vždycky jsem měla hezké vlasy, ale teď jsou opravdu skvělé.

4.Pigment
Moje babička Bohunka (88let) je celá pihatá a plná znamínek. Maminka jich má méně a já díky kolagenu tímto problémem vůbec netrpím. Kdysi jsem se špatně opalovala a vybledla vždycky snad už cestou z dovolené. Teď mi únorový bronz z Thajska vydrží až do prvního jarního sluníčka. Děkuji Inca Collagenu za splnění životního přání mít zdravě opálenou pokožku bez pigmentových skvrn

5.Vrásky
Obličej si vždy natírám nějakým krémem, nic víc nedělám. Občas si nápoj Inca Collagen nanesu na čistou pleť kosmetickým tamponkem. Ale stejně ho tak 98 % vypiju. Zevnitř je to na jistotu. 

Také mě nezlobí klouby ani žíly. Prostě jsem zdravá, cítím se dobře a je to vidět i navenek.

Máte silnou touhu pomáhat lidem, jaké plány máte v tomto směru do budoucna?
Produkt sám se dokáže postarat o statisíce lidí. O ty, kteří se chtějí cítit lépe a déle zůstat v kondici. Na mě zbude i tak mnoho projektů ,,DOBRA “.
Nyní přispíváme na plat hráčce basketbalu, umožňujeme užívat Inca Collagen seniorům zdarma. Pomáháme penězi i produktem lidem i zvířátkům. Je vůbec dobré je jmenovat? Jsou jich stovky, malých i větších projektů. Důležité je být dobrým člověkem i když se nikdo nedívá. Daří se nám tak skvěle, že je naší povinností pomáhat ostatním.

Jaké novinky chystáte pro následující období?
Rozrůstáme se logisticky. Zdokonalujeme se a automatizujeme procesy. Budeme tedy stále zlepšovat a udržovat směr vzhůru. Inca Collagen je 100% produkt. To si mohu dát do kolonky – vyřízeno.

Pro přátele Podnikatelské platformy Helas nabízíme speciální akci, více informací naleznete ZDE

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH EXPORTÉRŮ

Ocenění Českých exportérů stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Partneři

Logo - AC-T servis
Logo - ARTEX informační systémy
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - ECOAR s.r.o.
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - Intedat
Logo - JŠK ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ
Logo - Microsoft
Logo - PROFIMA EFFECTIVE, s.r.o.
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - ČSOB
Logo - TROX TECH-TRADE
Logo - Zásilkovna

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - IDC - FOOD
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS
Logo - BERGL DIAMONDS

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - BUSINESSINFO.CZ
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - DENÍK
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - PROSPERITA
Logo - TRADE NEWS
Logo - Transport-logistika.cz - online deník o dopravě a logistice