Loading...

Buďte BOHYNÍ s Caresse BraExpert

26.02.2021

Jak se změřit a vybrat velikost

V obchodech se spodním prádlem se většinou setkáte se dvěma přístupy k výběru velikosti. Ten první říká: změřte se pod prsy a zaokrouhlete nahoru, a to je váš obvod. Podívejte se do zrcadla na svoje prsa a podle dojmu vyberte košíčky. Pravděpodobně máte 80A nebo 75B, pokud jste silnější postavy, tak 90D. Tento systém jakž takž funguje u štíhlých žen s menším pevným poprsím, které drží na místě i bez podprsenky. Na ostatní smutné případy se můžete podívat v článku Jak (ne)vypadá padnoucí podprsenka. My používáme pečlivější měření a zároveň připomínáme, že správně padnoucí podprsenku nelze vybrat jen podle čísel. Je potřeba zvolit i vhodný střih a velikost doladit při vyzkoušení. Záleží nejen na velikosti, ale i na tvaru ňader, na materiálu, z něhož je prádlo vyrobeno, a dalších drobnostech.

Postup měření

Ke změření budete potřebovat krejčovský metr (prodává se za pár korun ve všech galanteriích). V nouzi můžete obvod vzít provázkem, který pak změříte na rovném metru. Míru pod prsy je nutné brát vodorovně (doporučujeme postavit se bokem k zrcadlu), při výdechu a velmi pevně. U míry přes prsa je to komplikovanější. Nejpřesnějšího výsledku dosáhnete v nevyztužené podprsence s kosticí, ovšem ve správné velikosti. Pokud svou správnou velikost neznáte, musíte zaimprovizovat. Dámy s menším a pevnějším poprsím udělají nejlépe, když se změří bez podprsenky, a to v místě největšího obvodu (což je většinou přes bradavky). Máte-li prsa větší, nebo už zkrátka nejsou úplně pevná, můžete se změřit i v hůř padnoucí podprsence, nebo bez ní v mírném předklonu. Pomoci vám může také následující video a pak už jen stačí zadat čísla, která naměříte, do našeho kalkulátoru.

 

Další články

OCENĚNÍ ČESKÝCH EXPORTÉRŮ

Ocenění Českých exportérů stojí na Vaší straně. Vnímáme Vaše potřeby, hledáme řešení a poskytujeme informace a inspiraci.

Partneři

Logo - AC-T servis
Logo - ARTEX informační systémy
Logo - BEWIT
Logo - ČESKÁ MINCOVNA
Logo - dobrá TISKÁRNA
Logo - ECOAR s.r.o.
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - ETERNAL BY HELENA
Logo - Intedat
Logo - JŠK ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ
Logo - Microsoft
Logo - PROFIMA EFFECTIVE, s.r.o.
Logo - RESPECT Group – pojišťovací makléř pro firmy a podnikatele
Logo - Vere Prague

Partner slavnostního vyhlášení

Logo - Business klub Ukrajina
Logo - ORLEN Unipetrol
Logo - ČSOB
Logo - TROX TECH-TRADE
Logo - Zásilkovna

Dodavatelé

Logo - Dermacol
Logo - VINAŘSTVÍ MALÁNÍK – OSIČKA s.r.o.
Logo - BELLES FLEURS
Logo - IDC - FOOD
Logo - JAPONSKÁ RÝŽE
Logo - MY JAPAN
Logo - SMART WALLS
Logo - BERGL DIAMONDS

Mediální partneři

Logo - Age
Logo - BUSINESSINFO.CZ
Logo - BRANDS & STORIES
Logo - DENÍK
Logo - EPRAVO.CZ
Logo - HORIZONT POINT
Logo - Inpublic Group
Logo - PROSPERITA
Logo - TRADE NEWS
Logo - Transport-logistika.cz - online deník o dopravě a logistice